pixabay.com

„Tviter“ zaključava naloge svih korisnika koji su u proteklih 30 dana menjali svoje šifre na toj mreži, nakon velikog hakerskog napada u kojem su oteti nalozi velikog broja veoma uticajnih ljudi – Ilona Maska, Džefa Bezosa, Bila Gejtsa…

Društvena mreža saopštila je da je istraga pokazala da hakeri nisu došli u posed korisničkih šifri, pa nema potrebe da ih korisnici menjaju.

„Tviter“ je naveo da se napad desio jer je neko prevario ili primorao nekog od zaposlenih u kompaniji da mu da pristup internim administrativnim alatima.

Odluka da se zaključaju svi nalozi koji su pokušali da promene šifre u poslednjih mesec dana preduzeta je iz opreza da bi se zaštitila bezbednost svih korisnika.

Zakučavanje naloga dolazi uz privremenu zabranu postavljanja poruka, koja se odnosila na sve verifikovane naloge neposredno nakon napada.

Prvi znak napada bio je kada je sa naloga kriptomenjačnice “Binance” tvitovano da je u duhu solidarnosti odlučila da vrati 5.000 bitkojna ljudima koji se jave uz link gde mogu da doniraju ili pošalju novac.

Ubrzo zatim stigle su slične poruke sa naloga bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, osnivača „Amazona“ Džefa Bezosa, predsednika Baraka Obame, direktora „Tesla motorsa“ Ilona Maska, investicionog mogula Vorena Bafeta.

– Odlučio sam da vratim nešto zajednici. Sav bitkojn koji mi bude poslat biće vraćen duplo sve dok ne potrošim 50 miliona dolara – pisalo je u tvitu najbogatijeg čoveka na svetu.

I dok bi većina pomislila da niko ne bi takvu ponudu uzeo ozbiljno na prvu loptu, analiza je agencije “BTC Wallet” pokazala je da je samo sa linka u tvitu Džefa Bezosa stiglo oko 117.000 dolara u bitkojnima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here