Tvorac svih Partizanovih čuda

0

Iza njega stoje grandiozna dela. Pobede ravne pravim košarkaškim čudima. Mnoge zanima kako u, na papiru neravnopravnoj borbi, slabiji pobeđuje jačeg. Upravo je Duško Vujošević čovek sa pravim odgovorom na to pitanje. Sa njim na klupi, Partizan je rušio najveće i najbogatije klubove Evrope.
Popularni Dule, stvaralac i pobednik, trener sa vizijom, virtuoz u svom poslu, košarkaški mag. Čarobnjaštvo nije lagan zanat, kako sam kaže. Ali, izučio ga je i usavršio do perfekcije. Iz godine u godinu, u postavljenom sistemu osiromašene zemlje kreće od nule ka izuzetnim sportskim visinama. Radi vredno, više od ostalih, prkosi bolesti, stvara asove i puni trofejnu riznicu tima iz Humske. Hrabro, ponekad brutalno i preko granice verbalnom komunikacijom brani kako svoj, tako i rad momaka koje vodi. Njegovi igrači to znaju i zato mu vraćaju – na terenu uvek ulažu i poslednji atom snage.
Mnogi ga ne vole, a oni kojima je crno-bela boja u srcu ga prosto obožavaju. Ipak, svi se slažu da je njegovo umeće vanserijsko. Svojim delima, u očima navijača Partizana postao je legenda za života. Uostalom, samo on zna kakav je osećaj kad 5.000-6.000, pa i svih 20.000 ljudi ushićeno ustane sa svojih mesta u Pioniru ili Areni i ovacijama dočeka i isprati sa parketa učitelja crno-belih.
Sa 11 titula prvaka države, pet trofeja u Kupu, trijumfom u Kupu Radivoja Koraća, kad je ovo takmičenje bilo još međunarodno, i šampionskim prstenjem u Jadranskoj ligi za svaki prst jedne ruke, Vujošević je među najtrofejnijim srpskim košarkaškim stručnjacima.
U ponedeljak, 3. marta, Vujošević puni 55 godina. Pošto on redovno svojim igračima poklanja knjige (i posle propituje kako im se svidela), očekuje se da mu uzvrate nekim neobičnim poklonom ili će ga darivati uobičajeno, negde u aprilu i maju, još nekim peharom…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here