U godini jubileja Radio Beograda, rođendansko iznenađenje

0

 Promocije novih tematskih kanala
Radio Beograda na RTS Planeti.

U trezoru arhive Radio-televizije Srbije mnogo je dragulja. Da bi se sve digitalizovalo, bilo bi potrebno više od jedne decenije. Stoga, u početku treba odabrati najvrednije od sveg blaga. To je skoro nemoguć posao, jer je reč o vrednostima iz prošlosti koje su, svakako, imale svoje kriterijume.

Promocija novih tematskih kanala Radio Beograda održana je sinoć u Klubu RTS. Događaju su prisustvovali brojni gosti među kojima i hor Kolibri, a za dobro raspoloženje bila je zadužena grupa  “Koncertmajstori”.

U godini kada Radio Beograd proslavlja 95. rođendan sa radom počinju 4 radijska kanala na RTS Planeti koji su namenjeni svim generacijama. Pokretanje nove medijske usluge prati digitalizaciju Zvučnog arhiva Radio Beograda. Digitalizacija Arhiva ne radi se samo kako bi bila sačuvana za sledeće generacije, već da bi se podelila sa slušaocima i novim generacijama.

“Radio Vrteška” je kanal namenjen deci I roditeljima. U programskoj šemi kanala za decu, pored muzike tu su I najbolje emisije realizovane u okviru Programa za decu I mlade Radio Beograda 1, kao i kultne radio-drame za decu iz bogate arhive Dramskog programa Radio Beograda 2. Cilj kanala je da neguje dečju publiku Radio Beograda, da mališani izrastu u zdrave i obrazovane ličnosti.

“Radio Džuboks” je muzički  kanal namenjen ljubiteljima svetske i domaće evergrin muzike. Kvalitetne melodije zabavne muzike, nekada popularne, koje se i danas rado slušaju i nikada ne zaboravljaju, zaštitni su znak ovog kanala. Internet generacije imaju priliku da čuju pesme uz koje su se upoznali njihovi roditelji, bake, deke…

“Radio Rokenroler” je muzički kanal namenjen slušaocima domaće i strane pop i rok muzike. Predstavljamo višedecenijski muzički arhiv Radio Beograda, kao i muzička ostvarenja diskografske kuće PGP RTS i drugih domaćih i stranih produkcija.

“Radio Pletenica” ima za cilj predstavljanje bogatog i kvalitetnog muzičkog arhiva, audio-zapisa Fonoteke Radio Beograda, trajnih snimaka I emisija koje obrazuju i formiraju ukus slušalaca i upoznaju ih sa kvalitetnim snimcima poznatih umetnika narodne muzike, narodnih ansambala i solista zabeleženih tokom 95 godina duge istorije Radio Beograda.

Veliku pomoć u digitalizaciji Zvučnog arhiva, Radio Beograd dobio je od Ministarstva kulture i informisanja.

Radio Beograd u svojoj 95. godini, pomera granice. Radio je MLAD! IZ VEKA U VEK!

 

Na RTS Planeti je dostupno i 11 televizijskih i osam radijskih kanala, koja možete pratiti UŽIVO ili 72 sata odloženo, kao i VIDEOTEKA i SLUŠAONICA sa više od 20.000 naslova televizijske produkcije i radijskog stvaralaštva.