U kolu jutro dočekali

0

Svi u kolo, bio je moto tradicionalnog folklornog festivala na kome je bilo više od 800 poštovalaca i članova ansambla "Srbija".

 

Festival je otvorio Dragan Ivašković, predsednik "Srbije" i biranim rečima pozdravio goste i folkloraše klubova Kola Esen, "Petar P. Njegoš" Ham, Jelek Vupertal, Izvor Reklinghauzen, "Karađorđe" Leverkuzen, "Nikola Tesla" Hagen, Moravac Diseldorf, Zora Ratingen i Borac Solingen.

Među dragim gostima bili su i protonamesnici Branislav Čortanovački i Mihajilo Stojičić iz SPCO Dortmunda.
 

Roditelji radili

Program je veoma uspešno vodila Ivana Nedinić, a 45 roditelja igrača Srbije sa lakoćom je realizovalo ovu lepu manifestaciju.
Čule su se i posebne reči zahvalnosti najčitanijem listu dijaspore "Vesti", koje od osnivanja Srbije 2003. godine bile su i ostale medijski pokrovitelj.

 

Startovali su domaćini sa maštovitom koreografijom iz Šumadije. U koreografiji iz Pirota bile su sve tri generacije domaćina. Gostujući folkloraši odveli su posetioce pesmom i igrom u sve delove zavičaja. Burni aplauzi i prave ovacije bili su mladima najdraža nagrada.

Rodoljubivim pesmama, prisutne su pozdravili Srpski pravoslavni pojci iz Beograda.

Gosti i učesnici ostali su u kolu do ranih sati nedeljnog jutra, a u takvom ambijentu niko nije primetio da je noć prošla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here