Promo

Nema čoveka na planeti koji ne priželjkuje da kada se nasmeši ima zube kao sa reklame. Usled brzog načina života, stresa, loših navika ili pak neredovne kontrole, nacije ne mogu da se pohvale “holivudskim” osmehom.

Skoro cela svetska populacija, u nekom periodu života susreće se sa problemom karijesa, dok 20 odsto ljudi starosti 35-44 godine ima problem sa ozbiljnijim bolestima desni. U poznijem životnom dobu od 65 do 74 godine života, čak 30 odsto nema nijedan svoj zub. Dok se jedni pribojavaju zubara, drugi nažalost zaziru zbog novca. Poznato je da su u svetu usluge stomatologa veoma skupe, pa nije čudno što je u Srbiji popularan dentalni turizam.

Za “Vesti” mr. sci. dr Nemanja Popović, oralni hirurg objašnjava da je ovo nova posebna grana turizma koja spaja lepo i korisno, odnosno čovek ne samo da može da se odmori u matici, već može i da se za to vreme pobrine o svom oralnom zdravlju.

– Osim kompletnih stomatoloških usluga, ordinacija Popović se u potpunosti brine za dolazak i boravak pacijenta u Beogradu. Za naše pacijente iz dijaspore nudimo i usluge organizacije dolaska, smeštaja pa čak i aktivnosti u glavnom gradu. Imajući u vidu potrebe pacijenata nudimo specijalne ponude koje podrazumevaju besplatan smeštaj tokom intervencije za usluge u vrednosti preko 3.000 evra, 10 odsto popusta za parove i tročlanu porodicu kao i 15 odsto popusta za četvoročlanu porodicu.

Navodi da se dentalni turizam nekada isključivo zasnivao na našim pacijentima koji žive u inostranstvu, a danas se ta situacija menja.

– Beograd je postao stecište mlađih, ali i starijih turista, tako da neretko dobijamo upite od pacijenta koji su ‘u prolazu’ i žele da urade što je moguće više intervencija dok su ovde. Međutim, sve je veći broj pacijenata koji dolaze prvenstveno radi rešavanja svojih stomatoloških problema, a kojima je turizam na drugom mestu.

S ponosom ističe da pored mnogobrojnih zadovoljnih pacijenata iz Srbije, u ordinaciju dolaze pacijenti iz celog sveta!

– Porast broja inostranih pacijenata objašnjava se najpre kvalitetom naših usluga i brigom za pacijente pre, za vreme i posle posete, o čemu svedoče mnogobrojna pozitivna iskustva.

Sagovornik “Vesti”navodi da od trenutka kada osoba kontaktira ordinaciju, sa njom komunicira doktor kako bi što pre dao odgovor i rešenje.

– Praksa je da pacijenti iz dijaspore mejlom pošalju digitalni ortopan (rentgenski snimak obe vilice), kao i opis problema da bi naše osoblje što bolje sagledalo situaciju.

Mr. sci. dr Nemanja Popović otkriva da je u 99 odsto slučajeva prvi kontakt sa pacijentima putem internet poruka, pa ističe da je veoma važan taj prvi utisak kako bi se izbeglo nepoverenje.

– Govorim engleski, francuski i italijanski, pa neretko odgovaram pacijentima i na ovim jezicima. Taj prvi odgovor doktora je najvažniji, tu pacijent odlučuje. Kada se pojavi u ordinaciji stiče se utisak da se ‘već znamo’, tako da nema mesta nepoverenju. Nakon prve posete, sve češće se takvi pacijenti vraćaju, nebitno da li su našeg porekla ili su stranci. Naša misija je da u svaki rad unesemo emocije, negu i srdačnost, što naši pacijenti, kako iz Srbije tako i iz dijaspore, prepoznaju i cene. Upravo to je ono što nas izdvaja od većine kada je dentalna nega u pitanju.

Porodična vizija

Ordinacija Popović je jedna od prvih privatnih stomatoloških ordinacija u Srbiji koja nudi širok dijapazon stomatoloških usluga, od konzervativne i estetske stomatologije do oralne hirurgije. Jedna je i od nekolicine sa sertifikatom Ministarstva zdravlja. Osnivač je dr Dragoslav Popović, koji je sa bogatim iskustvom (više od 35 godina) odlučio da izgradi porodičnu praksu koja brine za pacijente svih uzrasta i u tome je uspeo. Tu viziju je preuzeo i usavršio njegov sin, magistar i specijalista oralne hirurgije dr Nemanja Popović, koji uspešno vodi ordinaciju već više od 10 godina.

Najsavremenija tehnologija

Da bi naše usluge bile što kvalitetnije, ali i bezbolnije i brže, koristimo najsavremeniju i najnapredniju tehnologiju na tržištu, kao što je laser za meka tkiva, CAD/CAM oprema, apex lokator, intraoralna kamera i mnoge druge, objašnjava mr. sci. dr Nemanja Popović, oralni hirurg.