U Pioniru bez koševa i struje

0

Tek što su počele pripreme Partizanovih košarkaša za narednu sezonu 2014/2015, a problemi su već tu! Na drugom treningu po okupljanju ekipe, crno-bele je sačekalo neprijatno iznenađenje u Hali Pionir. Kada su došli na večernji trening zatekao ih je mrak, klima nije radila, dok na parketu nije bilo koševa! Portir je ljudima iz Partizana pokazao ceduljicu dostavljenu iz Uprave SC
Tašmajdan na kojoj je kratko pisalo: "Nema svetla i koševa za trening Partizana". To je potvrdio i trener Duško Vujošević:
– Pola sata nije bilo svetla, ni klime, a koševi su bili sklonjeni sa parketa. Svetlo je potom upaljeno, pa smo mogli da održimo kondicioni trening. Planovi su nam pokvareni, ali smo problem uspeli da donekle rešimo u hodu, zahvaljujući direktoru SC Tašmajdan Milanu Novoviću, koji je inače na odmoru. To što se dogodilo, odrađeno je po instrukcijama nekih ljudi.

Mrak po punoj ceni

Zanimljiva je dilema trenera crno-belih:
– Pitam se zaista da li se nazire svetlo na kraju tunela za Partizan? Država je stala sa projektom zajedničke dvorane za Partizan i Zvezdu zbog poplava u Srbiji. Obećavana nam je Palata sportova na Novom Beogradu, ali i "Šumice". Nadam se da ovaj trening koji je odrađen u mraku jednog dana neko neće naplatiti po punoj ceni.

 

Teret na leđa Gagiću i Milutinovu

Odlaskom Žofrija Lovernja i Dejana Muslija, impresivna Partizanova unutrašnja linija spala je prvenstveno na Đorđa Gagića i Nikolu Milutinova. Tu je i perspektivni Đoko Šalić, Nemanja Bezbradica tražiće šansu za bitniju ulogu nego prošle sezone, a trebalo bi da stigne i pojačanje na poziciji "četiri", verovatno iz SAD. U svakom slučaju, Duško Vujošević imaće na koga da se osloni u igri pod košem i nije isključeno da se težište igre u napadu vrati sa bekova na centre, što je u Partizanu bila dugogodišnja tradicija.
– Znamo koliko breme nosimo na leđima. Od Partizana se uvek očekuje najviše – rekao je Gagić.

Nema veze sa neizmirenim dugovima!
Vujošević je zatim najavio treninge u teretani i Zvezdarskoj šumi i osvrnuo se na informaciju, koju je upravo on izneo, povodom ulaganja ruskog Gazproma u KK Partizan:
– Pokušao sam tokom dana da proverim verodostojnost te informacije. Istina je da tu ima indicija da bi Rusi mogli da postanu vlasnici Partizana, ali izgleda da je do realizacije ovakvog ugovora dug put. Mi već imamo sjajnu saradnju sa ljudima iz NIS-a i, naravno, da bio srećan kada bi Gazprom ulagao u Partizan bar onoliko koliko u FK Crvena zvezda. Kao i svaka dobra vest o košarkašima Partizana i ova se nekako istopila kao sneg na suvom!
Vujošević nije zadovoljan reakcijom javnosti:
– Zanimljiva je brzina reakcije medija, a i nekih drugih ljudi na ono što sam rekao o Gazpromu, a zanimljivo je i to što mesecima i godinama ili kasni, ili nema nikakve reakcije na moje priče o izuzetno teškom finansijskom stanju u našem klubu. Mi ćemo izgleda i dalje raditi u izuzetno teškim uslovima, a samo odabrani će imati bolji život od nas!
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here