Krstić trenira

0

Posle niza nedaća pred vikend turnir "Trofej Beograda" u Areni polako se kompletiraju redovi naše košarkaške reprezentacije. Tim menadžer Nebojša Ilić raportira da se kapiten Nenad Krstić polako vraća u trenažni proces, da je blizu i plejmejker Miloš Teodosić:
– Krle bi trebalo da se uključi u trenažni proces normalnim ritmom, a Teodosić zasad radi sve vežbe osim trčanja. Sigurno je da Teo neće početi sa timskim radom dok ne bude 100 odsto spreman. Ipak, teško je reći da li će biti u naredna dva-tri dana, odnosno do početka turnira u Beogradu.
Posle turnira u Pou, naš nacionalni tim predstaviće se domaćoj publici na "Trofeju Beograda", 16. i 17. avgusta u Areni. Prvog dana, u subotu, prvo će od 18.00 snage odmeriti Turska i Portoriko, a od 20.30 Srbija – Argentina. U nedelju će se od 18.00 za treću poziciju boriti poraženi iz prvog dana, a pobednici za Trofej u 20.30 sati.
U procesu nešto duže rehabilitacije nalazi se bek NBA ligaša Golden Stejta Nemanja Nedović, čiji je učešće na Svetskom kupu u Španiji sada najvećim delom zavisi od procene njegovog kluba da li bi učešće na šampionatu bilo previše riskantno.

Bajern hoće Štimca

Srpska kolonija u Bajernu mogla bi da se poveća za još jednog člana, pošto je minhenski klub zainteresovan za Vladimira Štimca. Bavarce sa klupe vodi Svetislav Pešić, njegov sin Marko je sportski direktor, a boje Bajerna ovog leta pojačali su Duško Savanović i Vasilije Micić. Štimac (27 godina) bi za minhenski klub bio odlično pojačanje u reketu, a dogovor bi trebalo da bude postignut do kraja ove nedelje. Štimac i Pešić su već sarađivali, u Crvenoj zvezdi u sezoni 2008/09, a krilnog centra iskusnom srpskom stručnjaku preporučile su sjajne partije koje je pružao prošle sezone u dresu Unikahe.

 

Simonović u Po Ortezu

Doskorašnji kapiten Crvene zvezde, 28-godišnji Marko Simonović karijeru će nastaviti u francuskom Elan Po-Ortezu! Simonović je protekle dve sezone branio boje crveno-belih, koji su mu se ovog leta zahvalili na saradnji. Krilni košarkaš je tokom karijere igrao za Lavove, Ergonom, Ostende, Hemofarm, Budućnost i Albu, pre dolaska u Zvezdu, gde mu je učinak od protekle sezone omogućio poziv u reprezentaciju. Proteklog vikenda bio je jedan od najboljih među izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića upravo na turniru u Pou.

– Još nemamo nikakvu povratnu informaciju iz Golden Stejta – kaže Ilić.
Na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću od srede je i naknadno pozvani plejmejker subotičkog Spartaka Miloš Milisavljević, što će biti od koristi posle izlaska Vasilija Micića iz kruga kandidata za Španiju.
– Selektor Đorđević i moj novi trener Svetislav Pešić dogovorili su se da je najbolje da proces rehabilitacije sprovedem u Bajernu – objašnjava Micić kome je prilikom pregleda u minhenskom klubu ustanovljeno prisustvo tečnosti u operisanom kolenu. – Nije ništa ozbiljno, ali zahteva ozbiljan i pažljiv pristup kako bih mogao da imam normalnu klupsku sezonu i bio od koristi reprezentaciji naredne godine.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here