Tanjug/AP

U Rusiji je danas dan žalosti nakon masovnog terorističkog napada islamista nedaleko od Moskve u kome su poginule 133 osobe, a više od 150 ranjeno.

Širom zemlje zastave su spuštene na pola koplja posle napada u koncertnoj dvorani u okolini Moskve, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Na desetine ljudi je ubijeno iz automatskog oružja na rok koncertu u najsmrtonosnijem napadu u Rusiji u poslednje dve decenije.

Predsednik Vladimir Putin proglasio je nacionalni dan žalosti nakon što je obećao da će pronaći i kazniti sve one koji stoje iza napada.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je jutros da su u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani nedaleko od Moskve povređene 152 osobe, među njima petoro dece.

U bolnice je prebačeno 114 ljudi.

“Kao rezultat terorističkog napada, ukupno je pogođeno 285 lica, od toga osmoro dece”, navodi se u saopštenju i dodaje da je od tog broja 133 poginulo, među njima troje dece.

Spasilačke ekipe i danas raščišćavaju ruševine. Do sada je očišćeno 91 kubni metar ruševina. Tokom noći na licu mesta radila je teška mašinerija, navodi Tass.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here