Printscreen/Twitter
Hapšenje Brajana Volša

Suprug Ane Volš, nestale majke troje dece poreklom iz Srbije, koja je poslednji put viđena za Novu godinu, uhapšen je u SAD zbog obmanjivanja policije u istrazi njenog nestanka, saopštio je okružni tužilac.

Brajan Volš (46) iz Кohaseta optužen je da je doveo u zabludu istražne policijske organe, rekao je okružni tužilac Norfolka Majkl Morisi.

– Tokom te istrage, policija je razvila verovatan razlog da veruje da je njen suprug Brajan Volš počinio krivično delo obmanjivanja policijskih istražilaca – rekao je Morisi, a prenosi “Boston 25 News”.

Nestanak Ane Volš, (39) stručnjaka za nekretnine koja radi u Vašingtonu, izazvao je pažnju međunarodne javnosti.

Članovi porodice rekli su policiji da je Ana na Novu godinu trebalo da se odveze do aerodroma Logan kako bi odletela za Vašington, gde ima kuću. Policija je saopštila da nema dokaza da se Ana Volš ukrcala na bilo koji let.

U Кohasetu u nedelju, nekoliko obeleženih i neobeleženih policijskih vozila viđeno je ispred kuće koju Ana Volš deli sa svojim mužem i troje male dece. Istražitelji su tokom jutra viđeni kako ulaze i izlaze iz Volšove kuće.

Policijski detektivi Кohaseta i detektivi Državne policije Masačusetsa otputovali su tokom vikenda u Vašington DC, u okviru istrage.

Snimak hapšenja Brajana Volša:

Volš je poslednji put viđena u svom domu u Кohasetu 1. januara nešto posle ponoći. Policija je zatražila i pomoć javnosti da pronađe Anu Volš.

– Istovremeno smo primili izveštaje od njenog poslodavca iz Vašingtona, kao i od njenog muža koji živi ovde u Кohasetu – rekao je šef policije Кohaseta Vilijam Кvigli.

Poslodavac Ane Volš, agencija za nekretnine Tishman Speier, ranije je izdala saopštenje u kojem navodi: “Aktivno pomažemo lokalnim vlastima u njihovoj stalnoj potrazi za našom voljenom koleginicom, Anom, i molimo se za njen siguran povratak.”

Prema navodima policije, Volš je imala kartu za let 3. januara, ali su je navodno s posla pozvali da se pojavi ranije. Policija kaže da nema naznaka da je ikada stigla na aerodrom, kao i da je imala poteškoća da dobije informacije o letu zbog velikog broja kašnjenja.

Misterija se produbila kasnije u petak, kada je navodno izbio požar u njenoj bivšoj porodičnoj kući u Kohasetu. Volš i njena porodica su se odselili pre nekoliko meseci, a policija je rekla da je prerano da se utvrdi da li je požar povezan sa njenim nestankom, navodi NBC10 Boston.

Tokom istrage, policija je otkrila da Volš nije ostavila nikakav digitalni trag – isključivši svoj telefon 1. januara. Takođe nema podataka o tome da je koristila svoje kreditne kartice posle Nove godine.

Ana je poreklom iz Beograda gde joj živi majka.

Policija se svakog ko je video Anu Volš ili ima bilo kakvu informaciju gde se ona nalazi pozvala da se javi detektivu Кohaset policije Harisonu Šmitu na hschmidt@cohassetpolice.com.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here