U Šapcu nema groznice zapadnog Nila

0

 

Nema opasnosti od groznice zapadnog Nila nakon poplava u Šapcu
 

 

U Šapcu funkcionišu dva štaba za vanredne situacije – jedan koji je usmeno formirao premijer Aleksandar Vučić početkom poplavnog talasa i drugi koji je formirala Skupština tog grada. Prvi štab čine pretežno članovi SNS, a drugi predstavnici skupštinske većine, Zajedno za Srbiju, DS, SPO, SPS, Zapadna Srbija i dve grupe građana.

 

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Šabac Dragana Radojičić naglasila je da je jedini slučaj groznice "zapadnog Nila" ove godine bio u februaru u ataru sela Crna Bara u opštini Bogatić.

 

"Nikada pre u Šapcu nije zabeležen nijedan slučaj i nema razloga za paniku koju je među građane unelo saopštenje za medije. Naravno da zbog poplava uvek postoji mogućnost za razvoj bolesti, ali mi smo do sada imali, u 2013. godini četiri slučaja u slivu Drine kod Bogatića i jedan u opštini Vladimirci, a početkom ove godine ponovo jedan slučaj u slivu Drine", rekla je Dragana Radojičić.

 

Ona je ocenila da je epidemiološka situacija u gradu stabilna, ali da se zbog mogućih pojava bolesti koje prenose komarci i glodari moraju primeniti dodatne mere zaštite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here