Pixabay.com
Singapur

U Singapuru je broj osoba zaraženih koronavirusom skočio na 10.141 nakon što je u prethodna 24 sata potvrđeno 1.016 novih slučajeva, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja ove zemlje.

Od nedelje ova država beleži najveći broj zaraženih među zemljama jugoistočne Azije, dok broj novih slučajeva prelazi 1.000 treći dan zaredom.

Većina novozaraženih su siromašni radnici migranti koji žive u kolektivnim smestajima sa velikim brojem ljudi. Samo 15 osoba koje su u toku prethodna 24 sata testirane pozitivne na korona virus su iz Singapura ili trajno žive u zemlji.

Dan ranije u Singapuru je zabeleženo 1.111 novih slučajeva, a dan pre toga 1.426. Uprkos tome što ima najveći broj zaraženih u jugoistocnoj Aziji, broj smrtnih slučajeva je i dalje među najnižim – od COVID-19 u ovoj zemlji do sada je umrlo 11 ljudi.

Ministar zdravlja Gan Kim Jong tvrdi da je porast broja zaraženih u poslednje dve nedelje usledio nakon što je vlada sprovela testiranja velikog obima među radnicima u kolektivnim smeštajima, prenela je japanska agencija Kjodo.

Zbog povećanja broja zaraženih, vlada će produžiti mere delimične izolacije za mesec dana koje će umesto do 4. maja biti na snazi do 1. juna.

U Singapuru su svi javni objekti za koje nije neophodno da rade zatvoreni, uključujući i škole i univerzitete. Građanima nije dozvoljeno da napuštaju svoje domove osim radi odlaska po namirnice, lekove ili lekarsku pomoć. Uvedene su i kazne za sve koji se ne pridržavaju mera socijalnog distanciranja.

U utorak je svim radnicima i migrantima koji žive u koletivnim smeštajima zabranjeno da rade, a među njima je do sada zaraženo 7.127.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here