Pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Srbiji će danas tokom dana biti pretežno sunčano, sa slabom prolaznom kišom tokom noći i najnižom temperaturom od -10 stepeni do -1 stepen i najvišom od 6 do 12 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutro se očekuje slab i umeren mraz, tokom dana pretežno sunčano.

Posle podne postepeno naoblačenje sa severa, slaba prolazna kiša uveče se očekuje u Vojvodini, a tokom noći mestimično i u ostalim krajevima.

Na planinama će tokom noći provejavati sneg. Vetar će biti slab promenljiv, uveče i noću u skretanju na slab do umeren severozapadni.

I u Beogradu ujutro slab i umeren mraz a tokom dana pretežno sunčano uz slab promenljiv vetar.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće od -6 do -1, a najviša dnevna oko 9 stepeni.

Uveče će doći do naoblačenja, tokom noći sa slabom kišom uz slab i umeren severozapadni vetar. Kako prognozira RHMZ, od petka sledi porast jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura.

U prvoj dekadi februara biće natprosečno toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima i uglavnom suvo, početkom sledeće sedmice sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 14 do 18 stepeni.

Slabe padavine očekuju se u petak u brdsko-planinskim predelima Srbije, a u nedelju i ponedeljak tek ponegde i Vojvodini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here