EPA/Serena Campanini
Miloš Teodosić

Košarkaši Virtusa pobedili su Olimpiju iz Milana u gostima 64:59 u meču u kojem je “magiju” bacao po terenu Miloš Teodosić. Bivši kapiten Srbije za kog nije bilo mesta u avionu za Evropsko prvenstvo, pokazao je u 35. godini da nije za “staro gvožđe” i da još ume da zablista, što potvrđuje 15 poena u evroligaškom meču i trijumfu njegovog tima.

Miloš Teodosić ponovo se igra košarke. Bio je centralna figura italijanskog dvoboja u elitnom košarkaškom takmičenju, gde je njegov Virtus izvojevao tešku pobedu na nezgodnom gostovanju u “prestonici mode”.

Teo koji prema izboru selektora košarkaša Srbije Svetislava Pešića nije putovao sa Orlovima na EP, gde je Srbija eliminisana od Italije u osmini finala, podsetio je na najbolje dane.

Ubacio je 15 poena, od kojih su sve bile trojke, a šutirao ih je 5/6. Imao je momak rođen u Valjevu i četiri asistencije, dva skoka, a impresivan je bio način na koji je odrađivao posao na parketu.

Činio je to u svom stilu – sa stilom!

Interesantan je bio jedan od komentara koji je osvanuo na društvenim mrežama posle doktorske partije u režiji srpskog plejmejkera Miloša Teodosića.

“Košarka je jednostavan sport: 10 igrača trči, niko nikada ne šutira, onda uđe neko u papučama i paketom Marlbora, u donjem vešu, pogodi pet trojki i izmisli asistencije za 17 minuta, bez znojenja, bez trčanja, bez razgovora. Virtus pobedio u Milanu”, bio je jedan od komentara na Tviteru.

Teodosić je imao podršu Džordana Mikija koji je imao 14 poena, Toko Šengelija je dodao 12. Virtus je tako vezao dva trijumfa u gostima, jer je posle Reala savladan i Armani, dok je ekipa neočekivano poražena kao domaćin od Liona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here