Privatna arhiva

U galeriji Kulturnog centra „Čukarica“ u sredu, 11. decembra u 19 časova biće otvorena izložba fotografija o Patrijarhu Pavlu nekadašnjeg urednika fotografije lista Srpske Patrijaršije „Pravoslavlje“ i člana UNS-a Hadži Marka Vujičića. Izložba će biti otvorena do 23. decembra 2019. godine, a ulaz slobodan.

Povod za izložbu je obeležavanje deset godina od smrti Patrijarha Pavla koji je, kao 44. poglavar Srpske pravoslavne crkve , na tronu Svetog Save, bio od 1990. do 2009. godine.

Hadži Marko Vujičić je od 2003. kao student Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta radio honorarno u redakciji novina Srpske patrijaršije „Pravoslavlje“ , a od 2004. godine bio je urednik fotografije ovog lista.

Nagrađen je, za uređivanje fotografija u „Pravoslavlju“, zlatnom medaljom regenta Aleksandra Karađorđevića, zlatnom medaljom kralja Petra I Karađorđevića i medaljom vojvode Stepe Stepanovića od Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

Umetničkom fotografijom bavi se od 2000. godine, a fotografije su mu objavljivane na naslovnim stranama „Pravoslavlja“, „Svetigore“, „Iskona“, „Kalenića“, NIN-a…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime