U Ukrajini je počinjen genocid

0

Situacija je na ivici katastrofe i slepi su oni koji misle da ovo pogađa samo Ukrajinu ili Rusiju: Sergej Nariškin 

 

Nariškin je u obraćanju učesnicima rusko-srpskog naučnog skupa "Balkanski dijalog 2014" u Beogradu rekao da se genocid nad ruskim i ukrajinskim narodom događa danas, u 21. veku i u centru Evrope koja je preživela fašizam.

 

On je naveo da nelegitimna vlast u Kijevu briše ženevski sporazum, šaljući kaznene ekspedicije protiv naroda koji traži federalizaciju kao garant protiv novih zločina.

 

– Situacija je na ivici katastrofe i ako se nekome čini da je ona daleko i pogađa samo Ukrajinu i možda Rusiju, oni su slepi, ili i sami žrtve antiruske histerije – rekao je Nariškin.

Upozoravajući na to da je situacija u Ukrajini sve nepredvidljivija, Nariškin je naglasio da parlamentarni dijalog mora da odigra najvažniju ulogu i pozvao kolege iz Evropskog parlamenta da oštro osude zločine na istoku Ukrajine.

 

On je ukazao na to da evropski političari moraju da shvate dubinu lične odgovornosti za pretnju za izbijanje sukoba na evropskom kontinentu i za događaje koji su zločin prema ustanovljenim standardima nirnberškog suda.

 

Nariškin je upozorio da političari, umesto realnih lekcija iz istorije, nameću relativizaciju fašizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here