Twitter.com/s_ljiljana
Požar u Vinči

U Vinči je sinoć izbio požar na deponiji, a na društvenim mrežama objavljeno je da su se dim i vatra videli iz Pančeva.

Nema informacija o tome kako je došlo do požara.

Korisnici društvene mreže Tviter javili su da se požar video iz Pančeva i objavili snimke na kojima se gusti dim širio Vinčom.

Eko straža upozorila je da su dioksini i furani opasne kancerogene materije i da građani moraju biti oprezni, preneli su mediji.

Prema saznanjima portala Žig info, na teren su izašli vatrogasci, a požar je bio vidljiv iz nekoliko krajeva Beograda. Iz Hitne pomoći rečeno je da nisu primili poziv za intervenciju na toj lokaciji.

“Požar se prostire na oko pet hektara. Građani će moći da vide dim još nekoliko dana, obzirom da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi, što je važno”, istakao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Zahvalio je Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova koji su, istakao je, sjajno reagovali.

Zahvalio je i svima ostalima koji su učestvovali u gašenju požara tokom noći i koji će učestvovati ovih dana jer će, ponavlja, posla sigurno biti za još dan ili dva, te da će se dim sigurno još pet, šest dana videti iz različitih delova grada, dok se požar potpuno ne ugasi.

Vesić je podsetio da je deponiju u Vinči procesom javno-privatnog partnerstva preuzela francusko-japanska kompanija “Beo čista” i da su tamo već izgrađeni postrojenje za preradu građevinskog otpada, postrojenje za proizvodnju struje iz otpada, nova sanitarna deponija sa prečišćivačem za preradu otpadnih voda.

“Deo deponije koji gori, po rubnim delovima, u procesu je zatvaranja tako da će jednom zauvek biti zatvorena i više se takve stvari neće dešavati”, istakao je Vesić.

1 COMMENT

  1. Vinča je mesto koje treba očistiti od djubreta i pustiti arheologe da se njome bave. Mislim da je loše pustiti strance da se bave Vinčom, moze se dogoditi da ono sto se nalazi ispod deponije postane mesto grabezi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here