Vesti
Ostvarili cilj: Košarkaši Ju basketa

Naš novoformirani košarkaški klub Ju Basket iz Vupertala je već u prvoj sezoni uspeo da ostvari zacrtani plan i plasira se u viši rang. Ipak, do ostvarenja cilja se nije stiglo lako jer su početak sezone odigrali lošije nego što su očekivali pa su porazi iz tog dela lige uticali da na kraju takmičenja završe na drugom mestu. Izgledalo je da od plasmana nema ništa, ali im je onda prvoplasirani Sidvest VI ustupio mesto.

Međutim, ubrzo je prvak odustao od toga i kada su se već pomirili s tim da će i narednu sezonu igrati u Krajsligi iz saveza je stigla povoljna vest da i kao drugoplasirani mogu da popune jedno upražnjeno mesto u Becirksligi što je uprava našeg kluba oberučke prihvatila.

– Kada se plasirate u viši rang osnovni cilj je da u narednoj sezoni izborite opstanak u tom rangu takmičenja, ali ja sam optimista i nadam se da ćemo se na kraju sezone 2019/20. ponovo radovati i zato sada ubrzano radimo na pronalasku i dovođenju pojačanja jer ne želimo da ništa prepustimo slučaju – kaže Ivica Janković jedan od najboljih košarkaša i osnivača Ju Basketa.

Svim našim košarkašima iz Vupertala i okoline koji žele da se priključe Ju Basketu vrata su širom otvorena, a oni koji poznaju nekog kvalitetnog igrača mogu da ga preporuče upravi našeg kluba.