Facebook/Jelena Markus Vuckovic
Dejan Markus

Tridesettrogodišnji Beograđanin, kulinarski stručnjak Dejan Markus sa zagrebačkom adresom, poznat iz srpske TV emisije “Kuvati sa srcem” je nestao, od 7. februara gubi se svaki trag, piše zagrebački Jutarnji list.

U Zagrebu je svoje kulinarske veštine zamenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavaici prilika prozvali “čovekom vinom” nakon što je otvorio vinoteku “Vajn” u Vlaškoj, navodi list.

Poslednji put s Markusom, prijatelji su razgovarali u petak, a Dejanova sestra Jelena, koja živi u Beogradu, okrenula je stotine telefona kako bi ušla u trag bratu.

Nestanak je prijavljen policiji koja za njim traga, dodaje zagrebački dnevnik.

Dejan je bio aktivan na društvenim mrežama.

“Poslednji put sam s njim čula preko poruka, 6. februara”, rekla je Dejanova sestra koji je od kraja 2012. u Zagrebu.

Pozvali smo sve bolnice po Zagrebu. U potrazi za njim je i stanodavac, koji je Dejanov prijatelj.

U stanu u kojem je boravio na Trešnjevci ostale su mu sve stvari, frižider je bio pun. Jedino nije bilo ličnih dokumenata i mobilnog telefona s hrvatskim brojem jer bez tih stvari nigde ne odlazi, rekla je Dejanova sestra.

Njen brat je prijatelju rekao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče.

“Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedelju. Prijatelj ga je u stanu tražio, ali bezuspešno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih bi možda mogao odsesti. Zvali smo i hotele. Dejana nigde nema”, kaže Jelena Markus.

Obavestenja radi, da ne bih pojedinačno pisala svima koji ste mi pisali, podneta je prijava o nestanku Dejana, sad…

Gepostet von Jelena Markus Vuckovic am Mittwoch, 12. Februar 2020

Na pitanje je li je imao novčanih ili ljubavnih problema Jelena Markus kaže da za ljubavne probleme ne zna, ali zna da mu je posao u poslednje vreme išao slabo.

“Pokušavao je da se iskobelja iz problema. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspehe. Snimio je preko 1.900 epizoda kulinarske serije ‘Kuvati sa srcem’. Kuvar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji. Međutim, kako se menjala vlast, odlučio je da okrene novu stranicu”, kaže Jelena.

“Dejan je za Hrvatsku bio vezan više nego ja, jer nam je otac s Korčule, pa je odlučio da ode za Zagreb, u čiju se svakodnevicu vrlo lako i dobro uklopio”, rekla je Jelena Markus.

Svoje kulinarske majstorije Markus predstavio je Zagrepčanima pre godinu i po dana, kad je otvorio prvi hrvatski butik ručno rađenih knedli u Oktogonu.

Uprkos dobrim idejama i velikoj posećenosti mesta u kojima je širio svoje veštine, nije imao poslovne sreće. Njegove dve fitme su završile u u stečaju, piše Jutarnji i navodi da je nestanak Dejana Markusa, policiji prijavio u ime porodice Markusov prijatelj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here