Tanjug

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju protiv Monaka 85:70 u 24. kolu Evrolige.

Kao i u prethodnih nekoliko utakmica, ponovo je Partizan dozvolio protivniku seriju na samom startu. Krenuo je Monako 6:0, ali brzo je gostujući tim uspostavio ravnotežu.

Do kraja četvrtine čak su izabranici Željka Obradovića uspeli i da preokrenu i na kraju završe period sa vođstvom – 16:14. Trojka Alekse Avramovića odvela je crno-bele na 19:14. Ispostaviće se najveću prednost koju je imala ekipa Željka Obradovića.

Seriju crno-belih 10-0 prekinuo je Džordan Lojd neverovatnom trojkom na isteku napada. I time kao da su sasečena krila crno-belima. Izgubio se napadački ritam a Monako je serijom 8-0 stigao i do +9 – 44:35. Ipak, u poslednjoj sekundi Kevin Panter je pogodio trojku i Partizan je na poluvreme otišao sa podnošljivim minusom – 44:38.

U trećoj četvrtini Partizan je uspeo da zaustavi napad Monaka. Iako nije briljirao na kraju je dobio četvrtinu i pred poslednjih 10 minuta imao samo četiri poens minusa (65:61) i obećavajuće šanse.

Međutim, katastrofalan početak četvrte četvrtine. U prva četiri i po minuta Partizan nije postigao ni poen, a primio sedam. Od čega Džejmsovu trojku uz zvuk sirene za prvu dvocifrenu prednost – 72:61. I tada je realno bilo sve gotovo. Što je i najgore, Monako ovom pobedom ima i prednost u skoru u međusobnim duelima.

Partizan narednu utakmicu igra takođe u gostima u petak protiv Virtusa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here