Ubedljiva pobeda Zvezde u sablasno praznom Pioniru

0

 Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić
 

Zvezda bez premca! Posle izuzetno važnog trijumfa u prvom superligaškom večitom derbiju, košarkaši Crvene zvezde uništili su najprijatnije iznenađenje domaćeg prvenstva, ekipu Crnokose i tako nastavili trijumfalan niz – 109:68.

Crveno-beli su pred oko 500 gledalaca u sablasno praznom Pioniru odigrali furioznih 30 minuta, a interesantno, posle prvih deset prednost su imali gosti!

 

Prva pobeda Borca

 

Košarkaši Borca su ubedljivo savladali Metalac i tako stigli do prve pobede u Superligi – 79:61. Gosti su imali loše veče, pa su uknjižili četvrti poraz.

Najbolji pojedinci susreta su bili fantastični Marelja i odlični Protić kojima je puno toga polazilo za rukom. Marelja je na kraju uknjižio 27, a Protić 23 poena. Bakić je za Metalac dao 14 poena.

Iako su puleni Dejana Radonjića čak i u dobrom delu prve deonice imali prednost, u jednom trenutku čak i od pet poena razlike (17:11), ekipa Blagoja Ivića je serijom 9:2 uspela da napravi preokret i na prvi mali odmor ode sa pola koša prednosti – 21:22. Ovakvom razvoju stvari kumovale su dve trojke u samom finišu četvrtine, pošto je prvo Janjušević protnuo loptu kroz mrežicu van linije 6.75, a zatim i Stanojević.

Ali, od prvog minuta nastavka sve se promenilo! Zvezda je igru prebacila u “petu brzinu“, agresivnom odbranom sprečila svaki pokušaj košarkaša Crnokose da dođe do koša, a izuzetno brzom igrom u napadu brzinski izrešetala koš i već na poluvremenu imala 17 poena prednosti – 49:32.

Gosti su u drugih deset minuta uspeli da ubace samo deset poena, a kod domaćih Katić je dao 16 poena, dok je Tejić imao 12.

U nastavku se ništa bitnije nije menjalo. Skakavci iz Kosjerića su i dalje bili preplašeni i nisu mogli da se oslobode ogromnog pritiska koji su Beograđani stavili na njihova leđa.

Crveno-beli su iz minuta u minut uvećavali prednost i potpuno razmontirali goste, isprativši ih sa deficitom od čak 41 poena – 109:68! A, Radonjić je imao priliku da sve glavne aktere derbija sa Partizanom odmori, što su Tejić, Lipovij i Mitrović maksimalno iskoristili.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here