Ubijani posle zverskog mučenja

0

Služenjem parastosa i polaganjem cveća na spomenik srpskim žrtvama u selu Karno kod Srebrenice obeležene su 22 godine od stradanja 21 meštanina i 13 pripadnika MUP-a Srpske.
Milenko Subotić je podsetio da su mu muslimanske snage iz Srebrenice posle višednevnih mučenja ubile brata Radivoja, koga su zakopali na njivi na kraju sela.
– Iskopavanjem posmrtnih ostataka utvrđeno je da su Radivoju ruke bile vezane žicom i da su mu polomljene noge, ruke, rebra i lobanja, kao i Milojku Gagiću, koji je zarobljen istog dana i posle mučenja ubijen – rekao je Subotić.
Predsednik srebreničke Skupštine Radomir Pavlović ukazao je na to da za ubistva srpskih civila u selu Karno, kao i svim drugim srpskim selima u opštini Srebrenica još niko nije odgovarao. Istakao je da je jedan broj preživelih meštana odveden u logore i da su oni svedoci mučenja i drugih zločina koji su počinjeni nad zarobljenim civilima.
Sekretar opštinske Boračke organizacije Miloš Milovanović poručio je da će ova organizacija istrajati u borbi za pravdu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here