Ubio se mađarski političar

0

David Daroci

Zamenik portparola Budimpeštanske policijske kapetanije Oskar Šaš, međutim, nije želeo da kaže kako je Daroci sebi oduzeo život u znak poštovanja prema pravima ličnosti, a nisu navedeni ni mogući motivi.

 

Prema pisanju "Blika", nekadašnji bliski saradnik bivšeg premijera Ferenca Đurčanja obesio se u stanu svog prijatelja i poslovnog partnera Andraša Batiza, od koga je i preuzeo funkciju portparola vlade krajem proleća 2007. godine i obavljao je do aprila 2009.

 

David Daroci je rođen 1972. godine u Budimpešti kao Jožef, ali je kasnije promenio ime želeći, verovatno, da se bolje razlikuje od svog oca, pisca, pesnika i prevodioca romske nacionalnosti Jožefa Darocija Čolija.

 

David je najpre završio teologiju na Katoličkom fakultetu "Peter Pazmanj", naknadno i marketing na Ekonomskom fakultetu u Budimpešti.

 

Portparol u vladi Đurčanja bio je od 18. juna 2007. do 24. aprila 2009, s tim da se povukao čim mu je šef prepustio palicu drugome. Nakon toga je radio u jednoj privatnoj firmi za pružanje usluga u oblasti komunikacija, koju je osnovao zajedno s Batizom i još jednim prijateljem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here