Udar na komšije: Priština zabranila uvoz nekih namirnica iz Severne Makedonije

Vestionline, Tanjug
3
pixabay.com

Kosovski ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, saopštio je da je to ministarstvo od danas uvelo zabranu “uvoza” krompira i meda iz Severne Makedonije, kao odgovor na mere koje je Skoplje preduzelo prema nekim proizvodima sa tzv. Kosova, prenela je prištinska Koha.

Šalja u saopštenju dostavljenom medijima kaže da je od juna ove godine, kada je Severna Makedonija uvela Prištini tarife na proizvode od ribe, podnosio više žalbi Sekretarijatu CEFTA i makedonskom ministru ekonomije, ali da do danas nije dobio odgovor.

S obzirom na to da dva meseca nije dobio odgovor bio je dužen da donese ovu meru kako bi “zaštitio interese Kosova, kosovskih proizvoda” i najavio preduzimanje drugih radnji u skladu sa zakonom.

– Danas sam odlučio da uvedem recipročne mere za proizvode iz Severne Makedonije koji se uvoze na Kosovo i da zabranim ulazak određenih proizvoda da bi primorao Republiku Severnu Makedoniju da ima jednak tretman za kosovske proizvode koji se izvoze u tu državu – naveo je Šalja.

Ako se, kako kaže, ovakav tretman kosovske robe nastavi, Priština će preduzeti i druge mere ne samo prema Severnoj Makedoniji, već i prema drugim državama.

– Od sada nijedan kosovski proizvod koji se izvozi u inostranstvo neće imati nejednak tretman – rekao je Šalja.

3 COMMENTS

  1. če ta uradnik s kosova tako misli bo kmalu na kosovu zavladala lakota ker gospodarstva na kosovu ni

  2. Drzava kosovo ima pravo da uradi ono sto njoj neje u stetutu drzava treba i da ne dodeli social za skie jer oni radu protiv drzave a pare uzimaju drzava treba da svima zaustavi social skjavele dolazu u svaki sest meseci da uzimaju pare sto pre razgledati i zaustaviti tu glupariju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here