Udba jača od ustavnog suda

0

Velibor Džomić

Paroh podgorički i stručnjak za pravna pitanja u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, protojerej stavrofor dr Velibor Džomić, ni šesti put nije zadobio milost Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i nije mu odobren privremeni boravak u ovoj državi, iako ovde stalno živi već bezmalo dvadeset godina i ima decu i porodicu.
Da podsetimo, Ministarstvo policije Crne Gore je do sada pet puta odbijalo zahtev Džomića da mu se po osnovu spajanja sa porodicom odobri privremeni boravak u Crnoj Gori, a svaki put se pozivalo na mišljenje i stav Agencije za nacionalnu bezbednost koja zbog nečeg smatra da Džomiću ne treba izdati takvu dozvolu jer je opasan po bezbednost Crne Gore.
Služba državne bezbednosti nikada zvanično nije saopštila zbog čega je Džomić nepoželjan u Crnoj Gori, a Upravni sud je svaki put ukidao to rešenje i ceo postupak vraćao na početak. Kako saznajemo, Udba, odnosno služba državne bezbednosti ni ovog puta nije obelodanila zašto je Džomić državni neprijatelj, pa ostaje da se vidi dokle će trajati ovo nadmudrivanje između Ministarstva policije i Upravnog suda koji je nepokolebljiv u stavu da se Džomiću mora obezbediti privremeni boravak u Crnoj Gori.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here