MN PRESS/Foto: Marko Metlas

UEFA je objavila kazne za klubove i nacionalne saveze sa sednice Disciplinske komisije od 20. aprila. Na tapetu se našla i Crvena zvezda.

Crvena zvezda će zbog ispada navijača morati da uplati u kasu UEFA još 36.875 evra, objavila je Disciplinska komisija evropske kuće fudbala. Kazna je na sreću novčana, s obzirom da su crveno-beli zbog brojnih ranijih ispada navijača pod prismotrom, a posebno posle incidenata u meču grupne faze sa danskim Midtjilandom.

UEFA je do detalja razložila prestupe navijača Crvene zvezde o u osmini finala Lige Evrope, a sve je počelo još na prvom meču u Glazgovu. Zbog paljenja baklji na toj utakmici, crveno-beli će morati da plate 1.500 evra.

Daleko više problema bilo je u revanšu, posle kojeg je Crvena zvezda kažnjena po tri osnova. Zbog blokiranih i zakrčenih prolaza na tribinama platiće 12.000 evra, zbog paljenja baklji 14.250, a ubacivanje predmeta na teren koštaće ih 9.125 evra. Zbirno, u dvomeču protiv Rendžersa navijači su Crvenu zvezdu koštali 38.875 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here