UEFA seče o dolasku albanskih navijača u Beograd!

0

Foto: Ilustracija
 

Zato će definitivnu odluku doneti UEFA, koja će narednih dana konačno da preseče da li navijači "crnih orlova" smeju da dođu na fudbalsku utakmicu u Beograd (14. oktobra).

 

Prema tvrdnjama albanskih medija, intenzivni pregovori između dva saveza nisu urodili plodom, jer FSS nije mogao da garantuje bezbednost albanskim navijačima na stadionu Partizana. Kako druga strana insistira na dolasku svojih navijača, ali i na tome da i srpski navijači dođu naredne godine na revanš u Elbasan, jasno je da će u celu priču sada morati da se umeša UEFA i razreši nesporazum koji se pojavio. Kako prenose komšijskih mediji, naš Savez je taj koji će zatražiti savet od UEFA šta da radi, jer želi da predupredi sve eventualne incidente koji se očekuju.

Navijači Albanije

 

Albanci, s druge strane, igraju na kartu pravila koje kaže da Savez (organizator utakmice) mora da omogući kupovinu karata gostujućim navijačima i čak predviđaju i kaznu FSS-u ako to ne učini u narednom periodu. Napominju da je naš Savez u petak definitivno obavestio FS Kosova da ne želi da im ustupi u distribuciju 1.500 karata (5 odsto od kapaciteta stadiona Partizana), pa će evropska kuća fudbala morati da donese odluku o daljim koracima u ovom sporu.

 

Podsetimo, posebno interesovanje za predstojeći kvalifikacioni meč između Srbije i Albanije vlada među navijačima sa Kosova, koji glasno najavljuju da će doći u Beograd po svaku cenu, bez obzira na to da li će im naši ili evropski fudbalski organi to dozvoliti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here