Ugledni Amerikanac koji brani i razume Putina. I to postoji!

0

Oliver Stoun veliki kritičar američke vlasti i spoljne politike
 

"Veliki broj Amerikanaca ne razume da Putin u ukrajinskoj krizi brani ključne geopolitičke interese Rusije. NATO se udvarao Ukrajini da bi Rusiji oduzeo flotu u Sevastopolju. Rusija to nije mogla da dopusti", rekao je američki reditelj.

 

On je kazao da "razume" zbog čega Putin "nije mogao da prepusti Krim".

 

Kriza u Ukrajini, ocenio je Stoun, rezultat je strategije NATO-a, koji pokušava da se približi ruskim granicama. Dodao je da je to u neskladu sa garancijama koje je Vašington dao nekadašnjem predsedniku bivšeg Sovjetskog Saveza Mihailu Gorbačovu.

 

Sevastopoljska flota nije mogla biti prepuštena, i tu nema ništa čudno, napominje Stoun
 

Oliver Stoun nedavno je završio seriju pod nazivom "The Untold History of the United States" (Neispričana istorija SAD), o tamnim epizodama američke istorije. Sada je koproducent dokumentarnog filma o Ukrajini, u kojem bi trebalo da intervjuiše i Vladimira Putina.

 

Sledeći film Olivera Stouna biće posvećen saradniku američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) Edvardu Snoudenu. Proslavljeni reditelj nedavno je nedvosmisleno pohvalio Rusiju, jer je dala politički azil bivšem američkom agentu, ocenivši da je time pokazala da postoji alternativa svetu koji "kontrolišu SAD".

 

Stoun je pružio otvorenu podršku i osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, bivšem venecuelanskom predsednilku Ugu Čavesu, kao i kubanskom lideru Fidelu Kastru. Američki reditelj je krajem jula optužio američke vlasti da su svojevoljno i bez dokaza optužile Rusiju za rušenje aviona u Ukrajini, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here