Ugljanin zloupotrebljava prava Bošnjaka

0

Sulejman Ugljanin

Komentarišući izjavu Ugljanina da će biti nosilac liste za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) zbog "višedecenijskog terora države prema Bošnjacima", nerešenog pitanja Bošnjaka i Sandžaka, Omerović je agenciji Beta rekao da je to zloupotreba nacionalnih prava manjina u trenutku kada treba da se održe izbori za nacionalne savete.

 

"Ugljanin ni jednom rečju nije spominjao ugroženost Bošnjaka šest godina dok je sedeo u Vladi Srbije. Odnos u Sandžaku i narodu kome pripada on sagledava isključivo iz ličnog ili interesa stranke koju vodi. Oni i BNV doživljavaju kao stranačku prćiju sa kojom mogu da rade šta hoće", istakao je Omerović.

 

On je izrazio uverenje da će Bošnjaci na izborima zakazanim za 26. oktobar prepoznati "već nekoliko puta viđene trikove i obmane" Sulejmana Ugljanina koji se, kako je istakao, predstavlja kao spasitelj Bošnjaka.

 

"Naravno da problemi postoje i da ih treba rešavati ali ovo je čist marketinški potez i želja da se pošto poto bude u medijima", ocenio je Omerović. On je izrazio nadu da će na predstojećim izborima Bošnjaci dati poverenje ljudima koji nisu vezani za stranke i onima koji će se baviti isključivo pitanjima od interesa za bošnjačku nacionalnu zajednicu.

 

"To su obrazovanje, vaspitanje, jezik, pismo, kultura", kazao je on istakavši da se do sada, BNV na čelu sa Esadom Džudžom bavilo dnevnom politikom i "glupostima" kao što su ukidanje prefiksa -vić i -ić iz prezimena Bošnjaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here