Uhapšen advokat

0

Branki Štulić Milanović određeno je policijsko zadržavanje, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Krivičnom prijavom za delo zloupotreba službenog položaja biće obuhvaćeni i direktor privrednog društva ”S poenta” Slaviša Purić i direktor privrednog društva Inter eksport DOO Beograd Radomir Jokić, koji se već nalaze u pritvoru.

Osumnjičeni Purić zaključio je sa Direkcijom za gradsko-građevinsko zemljište za izgradnju Beograda – javnim preduzećem, ugovor o zakupu gradskog-građevinskog zemljišta u bloku 64, opština Novi Beograd.

Ugovorom je precizirano da će privredno društvo ”S poenta” platiti naknadu za uređenje javnog građevinskog zemljišta tako što će Direkciji predati 2.100 metara kvadratnih poslovnog i stambenog prostora od izgrađenih objekata.

Posle izgradnje objekata, osumnjičeni nije predao u posed ugovoreni poslovno stambeni prostor, već je isti prodao, a novac zadržao za sebe, čime je oštetio Direkciju za iznos od oko 4.000.000 evra.

Osumnjičena Branka Štulić Milanović je, po punomoćju Slaviše Purića, izvršila prodaju ukupno 78 sagrađenih stanova, 17 lokala i 17 garažnih mesta na navedenoj lokaciji za gotov novac u iznosu od 3.900.000 evra.

Ostatak sagrađenog stambenog i poslovnog prostora od 42 stana, 20 lokala i četiri garažna mesta, bez pravnog osnova, po nerealno niskim cenama, prenela je na preduzeće Inter eksport i na taj način mu omogućila da pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.200.000 evra.

Navedena lica su u periodu 1. januara 2003. godine do 5. septembra 2008. godine, pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.100.000 evra.

U saopštenju se navodi da će krivičnom prijavom biti obuhvaćena i suosnivač i direktor "S poenta" Mirjana Mitrović, za kojom se intenzivno traga, jer je u bekstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here