Tanjug/AP
Španska policija

Španska policija uhapsila je muškarca osumnjičenog da je u julu prošle godine u Granadi ubio srpskog državljanina.

Zbog pucnjave u kojoj je državljanin Srbije ubijen, a jedan državljanin BiH teško ranjen, uhapšeno je pet osoba, međutim, za ubicom se tragalo do danas. U pitanju je Albanac koji se lažno predstavljao kao Italijan i koji se sve vreme krio u gradu Adra.

On je uhapšen u utorak u ranim jutarnjim časovima. Elitne jedinice civilne garde upale su u kuću i uhapsili su ga pre nego što je uspeo da pobjegne kroz krov. On je hteo da izađe na sporednu ulicu, međutim tamo ga je sačekala grupa policajaca.

Podsetimo, Srbin je stradao u krvavom obračunu kod Granade, koji se dogodio 13. jula prošle godine. U pucnjavi je ranjen državljanin Bosne i Hercegovine, koji je helikopterom prebačen u bolnicu i nalazio se na odeljenju intenzivne njege.

Španska policija potvrdila je tada da je ubijeni Srbin imao 44 godine, ali njegov identitet nikad nije saopšten. Motiv za zločin i dalje nije poznat, a spekuliše se da je došlo do obračuna dve kriminalne bande oko trgovine drogom.

U srpskog državljanina je navodno ispaljeno više projektila i stradao je na licu mesta, dok je državljanin BiH zadobio ranu u predelu stomaka ali su lekari odeljenja za neurotraumatologiju uspeli da ga stabilizuju.

Kako su tada preneli španski mediji, sve je ukazivalo na to da su se dve kriminalne grupe srele na jednom od parkinga na područja brane Rules u Andaluziji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here