Uhapšeni zbog pokušaja ubistva

0

Osumnjičeni Stanković i Trišić su u julu prošle godine, u beogradskoj zlatari "Pjer" izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Oni su ušli u zlataru i od vlasnice tražili da navodno pogledaju zlato, a Stanković je uz upotrebu pištolja od nje tražio da mu preda novac i zlato, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

 

Vlasnica zlatare je aktivirala alarm, a njen suprug je pokušao da spreči bekstvo Stankovića i Trišića iz zlatare. Stanković je tom prilikom ispalio jedan metak iz pištolja u pravcu vlasnika zlatare, pogodivši ga u stomak i nanevši mu teške telesne povrede.

 

Njih dvojica su u novembru prošle godine u Čingrijinoj ulici u Beogradu, na pumpi "NIS – Jugopetrol", uz pretnju pištoljem od radnika pumpe oduzeli dnevni pazar od oko 150.000 dinara. U decembru prošle godine su u Karađorđevoj ulici u menjačnici "KMG-Sputnik" takođe uz pretnju pištoljem od radnica oduzeli oko 240.000 dinara i 900 evra, a potom pobegli.

 

Osumnjičeni Stanković, Trišić i Njegovanović će uz krivičnu prijavu biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here