Foto: MUP

Pripadnici MUP-a uhapsili su A. A. (55), Đ. I. (59) i B. P. (42) zbog sumnje da su davali mito 56-godišnjem matičaru Gradske uprave u Vranju, koji se sumnjiči za primanje mita.

Uhapšeni A. A., Đ. I. i B. P. se sumnjiče za krivično delo davanje mita, a krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita obuhvaćen je 56-godišnji matičar, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je matičar od osumnjičenih primao novac kako bi, bez odgovarajuće dokumentacije, pojedine osobe upisivao u matičnu knjigu umrlih, što je bio osnov za vođenje ostavinskog postupka i ostvarivanje prava na porodičnu penziju.

Takođe je, sumnja se, primio novac kako bi izdao uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih jednoj osobi, iako ona nije bila prisutna, niti je dala drugome ovlašćenje za to.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

U akciji hapšenja su učestvovali pripadnici MUP-a, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here