Prema jednoj legendi, grad je prokleo sveti čovek po imenu Baba Balnat koji je dao dozvolu za izgradnju grada, ali pod uslovom da ni jedna građevina ne baca senku na njegovo prebivalište. Balnat je upozorio da ako se to dogodi, on će uništiti celi grad.

Kada je potomak princa podigao palatu dovoljno visoku da baci senku na dom Balnata, on je prokleo celi grad.

Postoje razni dokazi koji tvrde kako nismo sami na ovom svetu već smo u svakodnevnom suživotu s duhovima koji su uvek oko nas.

Paranormalne pojave su stvari i pojave koje su neuobičajene u stvarnom životu. U tu kategoriju spadaju pojava duhova, NLO-i, krugovi u žitu, telekineza odnosno pomicanje predmeta pomoću snage uma, predviđanje budućnosti te mnoge druge pojave koje ne možemo objasniti, a kojih ima nebrojeno.

Postoji razna literatura koja se bavi paranormalnim, a uz to i nebrojene priče ljudi koji su imali takva iskustva, bilo da su videli ili pričali sa mrtvim osobama, ugledali vanzemaljce ili pomerali predmete mislima.

U ovom nastavku bliže se upoznajemo s neobičnim gradom u Indiji za koji se smatra da je uklet i u koji je zabranjeno da se uđe posle sumraka.

Spoljašnjost uklete tvrđave Bangar u Indiji izgleda ovako

Reč je o malom napuštenom gradu za koji se kaže da je najukletije mesto u Indiji, toliko ukleto da su čak i zvanične vlasti zabranile ulazak u grad u periodu između sumraka i zore.

Bhangarh, koji se nalazi u opštini Rajgarh u državi Rajastan, je osnovan 1573. godine tokom vladavine Bhagwant Dasa koji je izgradio grad za svog drugog sina. Grad se sastoji od hramova, palata i više kapija, a pokriva veliko područje u podnožju planine. No, uprkos svojoj lepoti i prelepom krajoliku, grad je potpuno napušten od 1783. godine kada su o njemu počele da kruže mračne priče, prenosi.

Prema jednoj legendi, grad je prokleo sveti čovek po imenu Baba Balnat koji je dao dozvolu za izgradnju grada, ali pod uslovom da ni jedna građevina ne baca senku na njegovo prebivalište. Balnat je upozorio da ako se to dogodi, on će uništiti celi grad.

Kada je potomak princa podigao palatu dovoljno visoku da baci senku na dom Balnata, on prokleo celi grad.

Unutrašnjošt ove uklete građevine, preko dana, izgeda ovako. Kada padne mrak u nju je ulaz zabranjen.

Mnogi veruju da je Balanat pokopan u gradu i da njegovo prokletstvo još uvek deluje.
Druga legenda se odnosi na čarobnjaka Singhija koji je bio zaljubljen u Ratnavati, princezu od Bangarha. Prema toj priči, Singhija je napravio čarobni napitak kojim će začarati princezu i naterati je da se zaljubi u njega. No, princeza je otkrila njegove namere i upropastila ceo plan.

Skrhani čarobnjak je nakon toga prokleo celi grad, a mnogi veruju da njegov duh i dalje opseda Bangar. Neki meštani veruju da će se princeza Ratnavati reinkarnirati u novom telu i da će se prokletstvo podići nakon nezinog dolaska u grad.

Dok ove legende izgledaju kao ništa više nego maštovite priče, one su postale toliko rasprostranjene u Indiji da su čak i vlasti zabranile posetu gradu tokom noći. Meštani tvrde da svi oni koji ostanu u gradu nakon zalaska sunca više nikada neće ni izaći. Upravo su ove legende proslavile Bangar koji svake godine privlači na hiljade turista koji žele da iz prve ruke vide kako izgleda najukletije mesto u Indiji.

Ovo je natpia koji stoji na ulazu u tvrđavu Bangar a koji je postavio Arheološko odeljenj za istraživanje u Indiji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here