Kosovo online

Politički analitičar Nedžmedin Spahiu ocenio je za Kosovo onlajn da je “normalna stvar” što kosovski premijer Aljbin Kurti ne želi uslove kada je u pitanju članstvo Kosova u Savetu Evrope i dodao da se još uvek ne zna da li je formiranje ZSO zaista uslov.

Spahiu je istakao da je Kurtijeva želja da za članstvo Kosova u SE ne bude postavljanje uslova.

– Mislim da, naravno, kad neko želi da se učlani negde, on ne želi uslove za to učlanjenje, to je normalna stvar – rekao je Spahiu.

Govoreći o tome da je za članstvo Kosova u Savetu Evrope uslov formiranje Zajednice srpskih opština, Spahiu ističe da ne zna da li je neko zaista postavio taj uslov.

– Znamo da je bilo rasprave između Kurtija, Makrona i Šolca, ali da li su mu oni rekli izričito, ili ne, to nije jasno za javnost. Znamo samo da je Kurti rekao da to ne bi trebalo da bude uslov – izjavio je Spahiu.

A ukoliko je uslov zaista postavljen, Spahiu ističe da može biti posledica.

– Da, naravno, ukoliko su oni stvarno postavili uslov, a Kosovo ne bude primljeno ovog meseca u Savet Evrope, onda sledeće godine se ne zna šta će se desiti. Mi smo tako izgubili slučaj pre sedam ili osam godina za učlanjenje u Unesko i Interpol, i ta druga šansa nije došla – rekao je Spahiu.

2 COMMENTS

  1. Kurti od kako je došo na vlast nikako ne kleči pod ničiji ultimatum ni EU bi SAD ni KVINTE pa makar to bilo USLOV za savet evrope neće da formira ZSO nikada jer zna da mu ne mogu ništa nije Korumpiran nema BANKARSKI račun nigde po svjetu ne sedi na dvije stolice ima stav skidaju ga sa vlasti on se vrača još jači jednostavno ide na sve ili ništa i nemari kad bude biče jednom mora biti kako god.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here