Ukradena zbirka ekstazija od 11.000 evra

0

Ovaj 46-godišnjak odlučio je da prijavi krađu uprkos svesti o ilegalnosti svoje zbirke, strahujući da bi neko mogao da proguta neku od opasnih pilula i svoj život dovede u opasnost, saopštila je policija.

Za sada se ne zna razlog zbog kojeg je četrdesetak crvenih i belih pilula od oko 2.400 iz zbirke otrovno, ali je policija navela da strahuje da bi droga u slučaju da je konzumirana mogla nekog da usmrti.

"To je zaista glavni razlog zbog kog se obratio policiji", objasnila je predstavnica policije dodajući da vlasnik zbirke zna da je nikada neće vratiti.

U saopštenu policije navodi se da je kolekcionar sakupljao pilule ekstazija čitavih 20 godina i da ih je pažljivo slagao i čuvao u albumima kakve koriste numizmatičari. Albumi su odneti iz njegovog doma u Erbeku udaljenom 90 kilometara od Amsterdama, a tržišna vrednost pilula koje sadrže kreće se oko 11.000 evra, piše dnevnik "Volkskrant".

List takođe prenosi da kolekcionar tvrdi da je pilule ekstazi droge sakupljao zbog raznovrsnosti njihovih boja, oblika i utisnutih znakova, a ne radi preprodaje ili konzumiranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here