EPA/Sergey Dolzhenko

Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da će se Ukrajina tući za svaki centimetar svoje zemlje ako diplomatija ne proradi kao rešenje.

– Plan A je da se iskoristi svaki instrument diplomatije kako bi se obuzdala Rusija i sprečila eskalacija. Plan B je da se tučemo za svaki centimetar zemlje – rekao je Kuleba posle susreta sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Kuleba je ujedno i pozdravio sankcije koje Amerika uvodi Rusiji.

– Ukrajina smatra da je sada vreme da se uvedu sankcije Rusiji i pozdravljamo reči američkog predsednika po tom pitanju – rekao je on.

Podsetimo, Bajden je prethodno rekao da SAD danas uvode prvu tranšu sankcija Rusiji, a u slučaju eskalacije krize u Ukrajini, uslediće i nove mere.

2 COMMENTS

  1. U boj u boj, zasto da ne ginete vi ukrainci umesto parazita amerikanaca, za ciju korist ginete, za bogate koji su vec napustili ukrainu ili su familiju sklonili u inostranstvo, ili ginete za interes americkih bogatasa, u dornbasu nemate kuce, branite svoje kuce ako vas neko napadne kao sto su srbi branili srbiju od nato okupatora

  2. Da, muskarci ce dizati ruke a zene noge. To je pored mrznje, jedino sto su od Poljaka mogli nauciti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here