Odbojkaši Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igraće protiv Ukrajine koja je nakon pet setova eliminisala Belgiju.

Odbojkaška reprezentacija Ukrajine plsairala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedom protiv Belgije i tako zakazala meč sa Srbijom. Ukrajinci su slavili nakon pet setova – 3:2 (25:22, 21:25, 14:25, 25:18, 15:10).

Povela je Ukrajina osvojenim prvim setom, ali je odgovor Belgije bio snažan. Izjednačen drugi set pripao je Belgijancima da bi u trećem Ukrajina prilično potpnula i osvojila samo 14 poena dozvolivši tako Belgiji da dođe na set od pobede.

Ni tu nije bio kraj jer su ovoga puta dobro uzvratili Ukrajinci i uveli meč u peti set u kome su donekle imali i psihološku prednost zbog izjednačenja.

Sa pet poena razlike odlučujući set pripao je Ukrajincima koji su se borili i protiv više od 6.000 mahom domaćih navijača.

Sa 23 osvojena poena Ukrajinu je predvodio Dmitro Vietski koga ljubitelji odbojke iz Srbije znaju iz perioda igranja u novosadskoj Vojvodini. Sa tri poena manje pratio ga je Jan Jereščenko.

U dresu Belgije prednjačio je Bram van den Dries sa 19 poena.

Srbija i Ukrajina igraće svoj četvrtfinalni duel u utorak, 24. septembra od 20:30.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime