Printscreen/X

Ukrajina je upotrebila rakete koje su joj isporučile SAD, a taj je napad izazvao požare u ruskoj vojnoj vazdušnoj bazi na Krimu. Tokom svoje posete Kijevu, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da su američki ATACMS deo novoisporučenog oružja koje je već “na prvim linijama”.

Telegram kanal Astra objavio je fotografije plamena na aerodromu Belbek u blizini grada Sevastopolja nakon napada koji se dogodio u noći na utorak.

Ruski državni mediji su izvestili da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane uništili 10 operativno-taktičkih projektila ATACMS (Army Tactical Missile System) nad Krimskim poluostrvom, na koje u poslednje vreme pada i sve više ukrajinskih udara.

Korisnik društvene mreže “X”, OSINT Technical je objavio NASA-ine satelitske slike, za koje kaže da pokazuju velike požare koji su besneli na aerodromu tokom dva sata.

Ukrajinske snage su navodno izvele veliki raketni napad na vazdušnu bazu Belbek na Krimu, koristeći taktičke balističke projektile MGM-140 ATACMS. Ruski izvodi javljaju o brojnim eksplozijama na tom području, navodi se u izveštaju.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u sredu da su jedinice suzbile veliki vazdušni napad ukrajinskih snaga na poluostru Krim, a guverner krimskog lučkog grada Sevastopolja Mihail Razvožajev, kojeg je postavila Rusija, rekao je da je vazdušna baza Belbek meta Ukrajine, javlja CNN.

Dodao je da su krhotine projektila pale na stambeno područje. Prema najnovijim informacijama, nema povređenih.

Podsetimo, Blinken je prošle godine rekao da bi ukrajinski pokušaj ponovnog preuzimanja Krima bio za Vladimira Putina “prelazak crvene linije”, što bi moglo dovesti do šireg odgovora Rusije. Dodao je da ruski predsednik vidi Krim kao potpuni deo Rusije, a ne Ukrajine.

Dodao je da SAD aktivno ne podstiču Ukrajinu da ponovno preuzme Krim, već da je to isključivo odluka Kijeva. Glavni fokus administracije je pomaganje Ukrajini da napreduje tamo gde se borba vodi, uglavnom na istoku, rekao je tada Blinken.

1 COMMENT

  1. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here