EPA-EFE/SERGEY GUNEEV/SPUTNIK/KREMLIN
Dmitrij Peskov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da još ima vremena da takozvane “neprijateljske” zemlje pređu na plaćanje gasa u rubljama, ali je odbio da otkrije koliko je zemalja do sada pristalo na to.

Peskov je rekao da plaćanja u rubljama za isporuke gasa koje su obavljene nakon stupanja na snagu ukaza predsednika Vladimira Putina dospevaju u maju.

Krajem marta, ruski predsednik Putin je potpisao dekret kojim se zahteva od stranih kupaca da plaćaju gas u ruskoj valuti ili će im u suprotnom biti obustavljene isporuke.

“Ukrajinska strana nije dosledna u pregovorima”

Ukrajinska strana često menja stav kada je reč o pitanjima koja su već dogovorena na mirovnim pregovorima, tvrdi portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Specijalna vojna operacija se nastavlja. Ruski predsednik Vladimir Putin je nedavno rekao da se ona odvija po planu. Istovremeno, u toku su kontakti na ekspertskom nivou u okviru pregovaračkog procesa – poručio je novinarima Peskov.

Kako je rekao portparol Kremlja, ukrajinska strana nije dosledna u pogledu tačaka koje su dogovorene.

– Takođe bih želeo da vam ponovim reči predsednika da, nažalost, ukrajinska strana ne pokazuje posebnu doslednost. Stav se često menja po usaglašenim pitanjima – istakao je Peskov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here