Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da očekuje da Srbija neće uskoro ući u EU, ali da će Ukrajina dobiti datum za ulazak.

– Šta očekujete da mogu da urade Hrvatska i Slovenija mimo onoga što će da kažu Berlin ili Pariz? Ljudi hoće da pomognu, hvala im na tome, i to je to. Ne znam šta očekujete da danas bude doneto kao odluka? Nema takvih konkretnih odluka odavno – rekao je predsednik Srbije i dodao da će konkretnih odluka biti za Ukrajinu do kraja godine.

– Oni će da dobiju i datum i dobiće još nešto, i Moldavija pretpostavljam. A mi siročići sa Balkana kako bude, videćemo – rekao je predsednik Vučić.

Kazao je da ne očekuje da će Srbija ubrzo ući u Evropsku Uniju, iako mnogi navode suprotno.

– Ja sam politički veteran, vuk. Ja ne mogu da verujem da ćemo ući u EU 2026. godine, neće nas primiti ni 2027. ni 2028. godine, ni da dubimo na glavi. Neću da lažem narod ni zbog izbora ni zbog čega.

Istakao je da se nalazimo na evropskom putu, kao i da se dovoljnom brzinom razvijamo. Takođe, rekao je da je ponašanje opozicije odraz onoga šta bi radili da imaju političku većinu.

– Nalazimo se na evropskom putu, moramo da uradimo još mnogo stvari. Za nas je ključno pitanje da li se mi razvijamo dovoljnom brzinom ili ne, to je bitno. Četiri i po meseca traju demonstracije u kojima se brutalno krše zakoni naše zemlje, poput zabrana prolaska međunarodnim putevima, a mi nismo intervenisali, nismo upotrebili ni jedan pendre. Ja pričam ovde o pravoj demokratiji, što mi poštujemo pravo političke manjine, čak i kada skaču po klupama u Skupštini, kada pričaju gluposti, da pokažu to šta im je znanje i šta bi radili kada bi imali većinu. Evropska Unija nas neće skoro primiti –  naveo je.

5 COMMENTS

  1. Ako prime Ukrajnu i Moldaviju a ne Srbiju i Crnu Goru koje cekaju 20 godina za ulazak u EU onda je to kraj puta za Srbiju u Eu treba pobacati one plave Zastave sa Zvezdicama u Skupštini i treba se Okrenuti BRIKS-u.Ionako Narod nece u EU jer nas lažu godinama, u EU ce samo one Zemlje koje Ameri izaberu a Srbija nije među njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here