EPA/Sergei Ilnitsky

Najmanje osam osoba je poginulo, a 29 je povređeno u ruskom napadu na Dnjepropetrovsku oblast, saopštila je ukrajinska Državna služba za vanredne situacije.

U Dnjepru su dve osobe poginule, a 20 ljudi je povređeno, dok je u Sinelnikovu poginulo šest osoba, uključujući dvoje dece, a šest osoba je povređeno, prenosi Ukrinform.

Načelnik vojne administracije u Krivom Rogu Oleksandr Vilkul izjavio je da je udar na infrastrukturu izazvao požar, prenosi Rojters. Na licu mesta su hitne službe, a trenutno nisu poznati detalji o oštećenju infrastrukture.

Ruska vojska je tokom noći granatirala i stambene četvrti Hersona sa privremeno okupirane leve obale, a ranjene su tri osobe, objavio je na Fejsbuku šef Hersonske vojne oblasti Roman Mročko.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je u toku akcija spasavanja u Dnjepru nakon ruskog napada i da je porušeno nekoliko spratova stambene zgrade, a da su na udaru bili i Krivi Rog i Sinelnikovo.

– Svaka država koja pruža sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajini, svaki lider koji pomaže da se ubede partneri da PVO sada ne treba da budu u skladištima, već u gradovima i zajednicama koje su na udaru terorista, svi koji podržavaju našu odbranu, oni su spasioci života – naveo je Zelenski.

Prema njegovim rečima, Rusija mora da snosi odgovornost za svoj teror, a “svaka raketa, svaki Šahed mora biti oboren”.

– Svet to može da garantuje, partneri imaju potrebne sposobnosti. To je dokazano, posebno na nebu Bliskog istoka i trebalo bi da funkcioniše na nebu Evrope – dodao je on.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here