pixabay.com

Izgledi za rešavanje ukrajinske krize još nisu vidljivi, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev tokom rusko-egipatskih konsultacija u Kairu.

On je naglasio da Rusija podržava stav Egipta i drugih afričkih zemalja o posredovanju u rešavanju ukrajinske krize. Međutim, prema rečima Patruševa, “danas nema izgleda za takvo rešenje”.

– Ukrajini neće biti dozvoljeno da zaključi mirovni sporazum i nastaviće da bude korišćena kao oruđe protiv Rusije – rekao je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije rekao je da ukrajinska kontraofanziva “šlajfuje”, a da je zapadno oružje Oružanih snaga Ukrajine neefikasno protiv ruske tehnike.

– Kontraofanziva ukrajinskih snaga je propala. Ukrajina nastavlja da trpi ogromne gubitke i uništava sopstvenu infrastrukturu. Zapadno oružje koje je prebačeno Ukrajini pokazalo se neefikasnim protiv ruske tehnike i Ukrajinci ga postepeno gube na bojnom polju – rekao je Patrušev.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska “aktivno koristi vazdušne i bespilotne letelice, dobijene iz inostranstva, kao i raketno naoružanje”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here