EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
Srušen most u okolini Kijeva

Gradonačelnica grada Vasilkova u regionu Kijeva Natalija Balasinovič saopštila je da je u ruskom raketnom napadu uništena ukrajinska vadušna baza u blizini tog grada, prenosi Interfaks Ukrajina.

Kako je gradonačelnica istakla, pogođeno je i skladište municije.

I od portparola Ministarstva odbrane RF Igora Konašenkova stiže potvrda da je gađan aerodrom u Vasilkovu, kao i glavni centar radio i elektronske obaveštajne službe Oružanih snaga Ukrajine u Brovarima.

– Ukupno je tokom operacije onesposobljen 3.491 vojni infrastrukturni objekat Ukrajine. Uništene su 123 bespilotne letelice – rekao je Konašenkov.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je da su ruske sankcije protiv SAD spremne i da će uskoro biti objavljene.

– Spiskovi su gotovi, radimo na tome. Ovo je uglavnom deo svakodnevnog posla – rekao je Rjabkov.

Rekao je i da je Rusija spremna da pregovara sa SAD o kontroli naoružanja, ako je i Vašington voljan da to učini, prenosi RIA Novosti.

Međutim, Rjabkov kaže da predlozi o bezbednosnim garancijama koje je Moskva poslala Sjedinjenim Državama pre rata u Ukrajini više nisu validne, budući da se situacija drastično promenila.

U Kijevu, Žitomiru, Odesi, Sumiju, ali i drugim gradovima širom Ukrajine, ponovo se čuju sirene za vazdušnu opasnost.

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič rekao je da Ukrajina očekuje novi talas napada na Harkov, Kijev i Donbas.

Istakao je i da Kijev ne očekuje da će se Belorusija priključiti ruskim snagama u ratu u Ukrajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here