EPA-EFE/TSOYTSAS LASKARIS
Antonov pao kod Kavale

Ukrajinski avion Antonov AN-12BK, koji je leteo iz Niša za Aman, a koji se koji se sinoć nešto pre 23 sata srušio kod grada Kavala na severu Grčke, prema prvim izveštajima, pao je zbog kvara na četvrtom motoru, zbog čega se zapalio. 

Avion je poleteo iz Niša, ali je na oko pola puta preko Egejskog mora napravio zaokret nazad prema kopnu. Flightradar24 navodi da je poslednji signal iz letelice poslat u 21.47, u trenutku kada je avion bio na visini od oko 106 metara, oko 36 kilometara od aerodroma Kavala.

Svi članovi posade ukrajinskog transportnog aviona Antonov-12 koji se srušio na severu Grčke bili su državljani Ukrajine, saopštio je danas Oleg Nikolenko.

Dodao je da je po instrukcijama ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitra Kulebe formiran operativni štab pri konzulatu Ukrajine u Solunu.

Ukrajinski avion naoružanje prevozio u – Bangladeš

Avion je, prema rečima srpskog ministra odbrane Nebojše Stefanovića, u vlasništvu firme Meridian ltd iz Ukrajine, a poleteo iz Niša, prevozeći 11,5 tona robe naše namenske industrije ka Bangladešu, čije je Ministarstvo odbrane bilo i kupac te robe.

Stefanović je naveo da je avion poleteo oko 20.40 sati po našem vremenu iz Niša i prevozio je robu naše namenske industrije privatne firme Valir, koja se sastojala od osvetljavajućih minobacačkih mina i školskih mina ka krajnjem kupcu, Bangladešu.

5 COMMENTS

  1. Koga vi zajebavate, Pa jasno je da je ukrajinski avion vozio oruzje U ukrajinu. Zar stvarno mislite da smo maloumni?

  2. Pa baš uktajinski avion da vozi za Bangladeš ….teško za poverovati.

    A Stefanović nije dao ostavku posle afere sa Hrkalovićkom?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here