Vesti
Srpski folkloraši s domaćinima iz NIAA

Velika čast ukazana je prošle sedmice Srpskom folklornom društvu Kanbera (SFC), koje je pozvano da nastupi na proslavi Dana harmonije u Nacionalnoj agenciji za autohtone Australijance (NIAA).

SFC je izveo nekoliko tradicionalnih srpskih igara pred zaposlenima i stotinama drugih koji su prenos proslave gledali na svojim monitorima.

„Imali smo izuzetnu čast i zadovoljstvo da se predstavimo na Nanaval zemlji, u Nacionalnoj agenciji za autohtone Australijance, na njihovoj proslavi Dana harmonije. Više od 500 ljudi širom Australije pratilo je naš nastup putem videokonferencije i zaista je bila prava radost predstaviti ritmove i boje srpskih narodnih igara zaposlenima u NIAA. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu i što se nam dali priliku da učestvujemo u proslavi multikulturalizma s vama“, objavili su iz SFC na društvenim mrežama.

Predstavili srpsku tradiciju

Koliko su se srpske igre u izvedbi Srpskog folklornog društva Kanbera zaista dopale zaposlenima u ovoj državnoj instituciji za domorodačke narode, pokazuje i to da su im se pred kraj nastupa pridružili i neki od zaposlenih, veselo se hvatajući u kolo.

Srpsko folklorno društvo Kanbera čini grupa mladih ljudi, entuzijasta i zaljubljenika u tradiciju i nasleđe svog naroda. Već nekoliko godina uspešno predstavljaju srpsku zajednicu na festivalima i drugim događajima u glavnom gradu Australije.

Redovni su učesnici tradicionalnog Multikulturalnog festivala u Kanberi, na kojem redovno naprave najbolju atmosferu silazeći među publiku i razvijajući zajedno s njima kolo po jednom od centralnih trgova prestonice. Zato i ne čudi da su na sličan način uspeli da ukrase proslavu Dana harmonije u NIAA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here