Screenshot/TV Prva

Situacija je toliko alarmantna, kritična i zabrinjavajuća da ja ne znam šta da kažem, izjavila danas direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Otvoreno je još 11 poluintenzivnih nega, što je još 400 kreveta, kazala je ona u Jutarnjem programu TV Prve i dodala da je situacija u bolnici toliko zaštrajuća i napeta da nema reči.

Doktorka Tatjana Adžić Vukičević, rekla je da nema šale, da su na sve strane mrtvi i bolesni, i da mora da se sve zatvori. Zatvaranje do 12 sati je glupost. To je kupovina vremena.

Mora sve, prema njenim rečima da se zatvori, i to minimum na dve nedelje, uz odlučan apel da se ljudi vakcinišu. Sve bi, prema njenim rečima trebalo da bude zatvoreno od 19 časova do pet ujutru. “Kakvo zatvaranje u 12 časova”, dodala je ona.

“Ja sam užasnuta ovom histerijom oko zimovanja na planinama. Kakva je savest tih ljudi, da ne govorim o gužvama na gondolama, brvnarama i kafićima gde se pije vino, rakija….Ne razumem”, kazala je direktorka najveće kovid bolnice u Srbiji.

Kao ilustraciju je navela primer da je juče išla po bolnici i pitala nasumično starije ljude kako su se zarazili, a svi su joj rekli da ne znaju jer su se pridržavali svih mera. Ali, kako kaže, kada ih je pitala, s kim su bili u kontaktu, svi su joj rekli da onima koji su bili na zimovanju.

Mesta više nema, u Batajnici je ostalo još samo pet, kazala je dr Tatjana Andžić Vukičević. Upozorava da bolesnici stižu sa takvim teškim stanjima da ne mogu da se ni prevezu u Kruševac.

Ona je građanima poručila i da moraju da se vakcinišu i da tu nema “ni šta, ni molim”, kao i da imaju četiri vakcine. Postoje, kako kaže i one reakcije da se posle vakcine razvije kovd pneumonija i da u Batajnici ima oko 20 takcih bolesnika, ali da niko od njih nije umro. S druge strane, umro nam je momak od dvadesetak godina, doktor iz Niša koji je na medicini imao prosek, 9,99, kazala je direktorka kovid bolnice u Batajnici.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here