MN PRESS/Foto: Marko Metlas

U derbi meču 29. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana savladalu su ekipu TSC iz Bačke Topole rezultaom 2:0. Dvostruki strelac bio je Slobodan Urošević.

Ofanzivni bek mrežu gostiju zatresao je u 11. i 38. minutu.

– Srećan sam zbog postignutih golova, ali sam srećniji što smo osvojili tri boda i što smo nastavili ka cilju. Uvek su teške ove utakmice posle pauze. Sad smo ostvarili primarni cilj, idemo utakmicu po utakmicu i nadam se da ćemo sve do kraja dobiti – rekao je Slobodan Urošević za zvanični sajt kluba.

Urošević je otkrio da je pre meča najavio Rikardu da će postići dva gola kad ga je ovaj upitao da li će opšte moći da igra.

– Jeste, to je bilo baš pred početak utakmice, više je bila šala, ali na kraju je stvarno bilo tako.

Uroševiću je ceo stadion skandirao „Ča-ki, Ča-ki…“

– Naravno da to prija! Diže samopouzdanje! Navijači su nam potrebni, ne samo mene da nose, nego ceo tim, potrebni su nam da nas bodre, da idemo svi zajedno do cilja i da se radujemo na kraju sezone.

Iza Partizana je 29 utakmica, a od toga 26 pobeda.

– Jedan neverovatan niz, ali da bismo uspeli u ovome što smo naumili – da na kraju sezone podignemo pehar – moramo i u svakoj narednoj utakmici da pobedimo! Svaka naredna utakmica je važna i svaka je pitanje titule! – poručuje Urošević.

Fudbaleri Partizana su po završetku meča otpozdravili navijačima. Posebno su pozdravili dečake i devojčice sa autizmom, u subotu je bio njihov svetski dan. Igrači su nosili majice sa porukom i plave balone, a na kraju su im i dali sve dresove koje su imali.

– Uvek je lepo videti decu na tribinama. Oni su nam pružili neverovatnu podršku, a mi možemo da učinimo nešto za njih, da im poklonimo malo pažnje ili neki dres. To je najmanje što možemo da učinimo i to ćemo uvek uraditi – kazao je Slobodan Urošević.

Partizan u narednom meču u sredu dočekuje Loznicu u Kupu Srbije, a onda u nedelju gostuje Čukaričkom u Superligi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here