EPA/Clemens Bilan

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da je dijalog jedini način da krene napred.

Ona je na zajedničkoj konferernciji sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro, prenosi Koha.

“Ako funkcioniše za zemlje članice EU, funkcionisaće i za zemlje zapadnog Balkana. Ovaj plan ima potencijal da udvostruči vaš prihod u roku od jedne decenije. Svi ovi uspesi se mogu postići samo ako Kosovo i Srbija normalizuju svoje odnose. Kosovo mora da prihvati nacrt za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, dok Srbija mora da prihvati de fakto priznanje Kosova. To je jedini način da se napreduje”, ona je rekla.

Na pitanje novinara o ukidanju mera uvedenih Prištini, ona je rekla da to zavisi od formiranja ZSO, prenosi Reporteri.

“Deeskalacija zahteva da obe strane budu spremne za to”, rekla je fon der Lajen.

17 COMMENTS

  1. Драга Урсула, границе Балкана из периода 1941-1945 нису могуће иако би Ваш деда био срећан када би било тако. Србија је била победник у WW2, и победиће опет. Косово је Србија.

  2. To znači nikakav dogovor između Albanaca i Srba ih ne interesuje.Trebamo samo da izvršimo njihovi naređenje.Samo je zaboravila da su u istoriji uvek i isključivo uvek Srbi imali zadnju reč .

  3. To je stara prica i mi ne znamo sta je Vucic dogovorio? Da li ceka pogodan ternutak za peiznaje Kosova? Da li je tp pbecao? Covek se uvija, prica price i niko nista ne zna o tim nekakvim dogovorima?

  4. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

  5. Ursula trazi probleme uz one sto vec nikako da resi. Bolje bi da trazi jos nesto historijske pameti. Ko zna citati je velikoj prednosti!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here