Rekorder po broju osvojenih titula (15) započeo je 46. Kopa Amerika ubedljivom pobedom protiv Ekvadora – 4:0 (3:0) i sada mu ostaje da u naredne dve utakmice Grupe C, protiv Čilea i Japana, overi plasman u četvrtfinale.

Iskusna napadačka osovina Luis Suarez – Edinson Kavani, koja u nacionalnom dresu ima zajedno 219 utakmica, funkcionisala je besprekorno u Belo Horizonteu, a posebno se istakao napadač prvaka Španije – Barselone.

Suarez je bio i strelac i asistent, međutim ne bi trebalo zaboraviti ni odličnog Nikolasa Lodeira.

Kanonada je započela već u šestom minutu. Defanzivac Ekvadora Gabrijel Ahiler izgubio je na svojoj polovini vazdušni duel sa Saurezom. Podleteo je pod ispucanu loptu, Suarez ju je lepo primirio, odigrao prema Nikolasu Lodeiru, koji je majstorski obišao svog čuvara i savladao Aleksandera Domingeza.

Strelac prvog gola uspeo je u 24. minutu da iznudi isključenje Hozea Kinterosa. Desni bek Ekvadora neoprezno, ne i namerno udario je u skoku Lodeira u glavu, međutim za njega nije bilo milosti od strane sudije. Ekvador je ostao sa desetoricom na terenu i Urusima je posao znatno bio olakšan.

To je dvostruki šampion sveta iskoristio već do odlaska na odmor. Prvo je Kavani u 33. minutu iskoristio dodavanje Dijega Godina, koji je glavom nakon kornera spustio loptu, a napadač Pari sen Žermena u padu iz prve zatresao mrežu, da bi Suarez u 44, opet posle kornera, sačekao loptu na “drugoj stativi” i praktično rešio pitanje pobednika.

Konačan rezultat postavio je Mina Meza neopreznom reakcijom u 78. minutu, kada je naleteo na odbijenu loptu i smestio je sopstvenu mrežu.

U noći između ponedeljka i utorka sastaju se Japan i Čile.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here