EPA-EFE
Sirijski vojnici

“Uspesi Rusije u rešavanju krize u Siriji ne daju mira zapadnim oponentima. Nakon diskreditacije ‘Belih šlemova’ u Siriji odlučeno je da se na napad na Rusiju priključi i ‘Amnesti internešenel'”, rekao je za Sputnjik šef međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

– Amnesti internešenel (AI) je izašla sa optužbama na račun Sirije i Rusije, tvrdeći u svom objavljenom izveštaju da sirijske i ruske snage nastavljaju namerno da gađaju civilna lica i civilne objekte u Siriji – naveo je Kosačov.

Prema njegovim rečima, iako se govori o prelaznom periodu od maja prošle godine do februara ove, očigledno je da je kod nekog stvorena potreba da to upravo sad naglasi.

– Zašto – prilično je jasno. Onima kojima ne da mira Sirija, nervira ih, ne rat, već mir. Rusko-turski dogovor o izvođenju zajedničke patrole u području sirijsko-turske granice očigledno funkcioniše, što je nedavno naglasio i generalni sekretar UN. Rusija je i važan humanitarni donator u Siriji – pre neki dan bilo je isporučeno 850 tona hrane u luku Tartus i već je razdeljena stanovnicima – naglasio je senator.

Sve to potkopava sliku “užasnog sirijskog režima i Rusije koja ga podržava”, naglasio je on.

– Amnesti to i ne krije: Heba Morajef, direktor AI za Bliski istok i Severnu Afriku izjavila je da je loše da “Rusija nastavlja da pruža neprocenjivu vojnu podršku sirijskim vlastima – podsetio je Kosačov.

– Nervira ih efikasnost naših akcija i zato ih treba hitno predstaviti u najgorem svetlu, čime se sad i bave i mnoge, navodno, “nezavisne i javne strukture”. Nakon niza diskreditacija, Belim šlemovima bilo je, izgleda, odlučeno da se priključi “teška artiljerija” u liku Amnesti internešenel – zaključio je Kosačov.

2 COMMENTS

  1. Uspeh!!?? Svaka cast uspeli su da,da poubijaju najvise Civila,Skola da sruse Bolnica i u njia da pobiju pacijente!!! Zasto to nenapisete!!!!??? Sram vas bilo!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here